Eilen tiistaina oli tarkistusultra, silloin kp 12. Kp 2 alkaen olen ottanut zumenon tabletteja aamuin illoin limakalvon vahvistamiseksi. Edelliset kuukautiset saatiin tulemaan teroluteilla. Mutta siis limakalvo oli 7mm paksu ja lääkäri sanoi että kyllä siirto ensi viikkoon taitaa mennä (kontrollit ja seurantaultrat sun muut käynnit tehdään porissa keskussairaalassa, ivf ja pas tehdään maksusitoumuksella turun väestöliitossa). Soitin heti ultrauksen jälkeen väestöliittoon, siellä sanottiin että luget pitää aloittaa mahd. pian ja perjantaina jo siirtoon! Taas tuli olo ettei nuo tuolla julkisella taas mitään tiedä kun siellä lääkärin kanta oli ehdoton ei. 

Eilen siis aloitin lugesteronit, 1 aamulla ja 2 illalla. Lisäksi Zumenon jatkuu myös 1 aamulla ja 1 illalla. Perjantaina on pakastealkion siirto klo 13.30. Jännittää ihan kamalasti!!! Toisaalta olen ihan varma ettei onnistu tälläkään kertaa ja pidän itseäni idioottina kun sallin edes pikkaisen valaa toivoa.. toisaalta jännitys on postitiivista, hymyilyttää. En ole koskaan ollut näin lähellä raskautta kun perjantaina tulen olemaan!

Mielessä pyörii tuhat ja yksi kysymystä... Lugeja menee siis 3 päivää (+1 aamu) ennen siirtoa, onko muilla ollut näin? Luulin että luget aloitettaisiin vasta päivää ennen siirtoa. Luulin myös että zumenon lopetettaisiin, mutta sitäkin otetaan vielä, miksiköhän? Onko tuo 7mm limis ihan ok? väestöliitossa sanoivat että 6mm on se minimi että siirtoon lähdetään. onko 7mm vielä ihan surkea? Ja lugeista vielä, makoiletteko hetken aikaa niiden laiton jälkeen? Mulla 3-vuorotyö joten melko mahdotonta.

Perjantai aamuna otataan pakkasesta yksi olki, jossa 2 alkiota. Ovat kolmen päivän ikäisiä, 7 ja 8 soluisia. Siirretäänkö molemmat? jos siis molemmat selviävät yhtä hyvinä sulatuksesta. Vai voiko lääkäri päättää että toinen menee roskiin, ei suostu riskien takia laittamaan kahta? miehen kanssa ollaan päätetty että haluttaisiin siirtoon 2 jos molemmat kerran siirtokelpoisia. miksi heittää hyvää alkiota roskiin!

Entäs miten alkion siirron jälkeen. voinko olla ihan normaalisti? mites seksi? tiedän että tähänkin kysymykseen on eri ohjeita hoitopaikasta riippuen, mutta miten itse teit?

Kiitos jos joku viitsii vastailla! :)

Aion kyllä perjantaina kysyä lääkäriltäkin kaiken näköistä. Eilen kun väestöliittoon soitin, oli luurin toisessa päässä joku uusi työntekijä. Tai niin hän itse sanoi, ettei oikein tiedä vielä asioista kun on ollut niin vähän aikaan siellä vasta. Siksi en ole vielä päässyt kyselemään...