Tänään käytiin koeputkihedelmöityksen suunnittelu käynnillä. Ensin oli puolen tunnin aika hoitajalle, joka kertoi mitä ivf:ssä käytännössä tapahtuu. Sitten oli puolen tunnin aika lääkärille, joka ensin ultrasi (samat helminauhat näkyi kuin aina ennenkin) ja päätti että hoito tehdään lyhyellä kaavalla kun mulla ei mitään omaa kiertoa ole.

Tänään siis aloitin 10 päivän terolut kuurin (tupla-annos että tehoaa), n. 16.3. pitäisi kuukautisten alkaa ja sitten 17.3. alkaa puregonin piikittely. "Kerta-annos" on nyt aluksi 125 yksikköä (aiemmin 50 yksiköllä saatu 1 munis). Sitten n. kuuden pistoksen jälkeen ultra, jolloin saan mukaani orgalutrania jota myöskin alan piikittelemään kerran päivässä. Sitten vielä yksi ultra ja seuraavaksi pregnylin piikitys ja punktioon toiselle paikkakunnalle (ultrissakin käydään n.55km:n päässä kotoa, itse ivf tehdään sitten 90km:n päässä). Punktiosta 2-3 päivää niin olisi alkion siirto. Siirron jälkeen keltarauhashormoni puikkoja raskaustestiin asti ainakin. Tämä kaikki tapahtuu siis vielä ennen pääsiäistä! Olen itsekin ajatusteni kanssa ihan sekaisin. Siksi kirjoitinkin koko hoitosuunnittelman, omaa päätäni selvittääkseni :)

Kaikki tapahtuukin yllättävän äkkiä. Tuntuu kuin meidät olisi juuri laitettu ivf jonoon. Ja tässä sitä jo ollaan, koeputkihedelmöitykseen menossa. Ensin ei malta odottaa että jotain tapahtuisi, toivoisi vaan ajan kuluvan äkkiä. Sitten kun aika kuluukin kuin siivillä, ei ymmärrä mitä tapahtuu. Lääkäri kertoi miten ivf on kaikista tehokkain hoitomuoto. Nyt on toiveet korkealla ja olen ihan varma että tällä kertaa onnistutaan. Ajatella, että meillä voisi olla pikkuinen jo joulukuussa! Olen niin innoissani, liiankin! Samalla myös peloissani, jos kaikki meneekin mönkään. Punktio myös pelottaa ihan kamalasti.

Näillä mennään!