Eilen tehtiin munasolujen keräys Väestöliitossa. Haluan nyt aluksi mainita, että takoitus ei ole pelotella ketään ja jokainen on yksilöllinen!

Mulle kokemus oli ihan hirveä ja toivon etten enää koskaan joudu sitä kokemaan. Itkin koko toimenpiteen ajan, joka kestikin yli puoli tuntia (normaalisti on kuulemma n. vartissa ohitse). Sain hyvissä ajoin ennen toimenpidettä särkylääkettä ja rauhottavaa suoneen kanyylin kautta, ja aineita laitettiin lisää koko toimenpiteen ajan. Sattui niin etten oikeasti pystynyt puhumaan, kun hoitaja kysyi haluatko lisää lääkettä, koitin vaan nyökytellä. Neula jouduttiin laittamaan emättimen seinämän läpi kolmesti, kun kaikkia rakkuloita ei saatu heti näkyviin..

mutta syy miksi se niin sattui oli, että munarakkuloita tyhjennettiin n. 60-70! lääkäri sanoi ettei pysynyt enää laskuissa. Ennen kuin lähdimme varmistui että munasoluja näistä sitten saatiin jopa 40. Hoitohenkilökunta sanoi, että "olen heidän ennätyksensä", koskaan ei vielä ole tullut niin monta solua. Toimenpiteen jälkeen sain vielä suun kautta otettavia lääkkeitä 3kpl, en edes tiedä mitä olivat. Seurannassa olin kolme ja puoli tuntia, kovien kipujen ja pahanolon takia. Enne kotiin lähtöä lääkäri vielä ultrasi vatsan päältä tilannetta, nestettä ei vatsaontelossa onneksi näkynyt.

Hoitohenkilökunta oli tosi ystävällistä ja aikaa heillä kyllä oli. Olen kyllä tyytyväinen hoitoon. Saatiin punktion jälkeen ihan oma huonekin missä olla rauhassa. Ainut miinus oli lääkärin "pikku" moka. Mies kun oli käynyt hoitamassa oman osuutensa, tuli lääkäri 5 minuutin päästä sanomaan että olisiko mahdollista antaa uusi näyte. Miehen kanssa pelästyttiin, että oliko siittiöissä jotakin vikaa, aina ennen ollut ihan priimatavaraa. Mutta ei, lääkäri oli vahingossa sekoittanut näytteeseen jotakin pakastusnestettä tms ja näyte oli siis pilalla. Mies joutui heti uudestaan sinne koppiin äheltämään, kysyi ensin lääkäriltä voisiko edes hetken pitää taukoa, mutta näyte oli annettava heti! Odotellessani pelkäsin että mies ei saa annettua uutta satsia ja koko homma olisi pilalla, lääkärin mokan takia. Mutta sai uuden näytteen annettua ja se tutkittiin heti, hyvä näyte oli :)

sain heti viikon sairaslomaa eikä tuoresiirtoa edes harkittu. Hyperin vaara on niin suuri. nyt en saa kuin maata kotona ja juoda paljon. olo on tosi turvonnut ja kipeä, mies joutuu mua siirtelemään ja pukemaan. ohjeeksi annettiin että paino ja vatsan ympärys navan kohdalta pitää ottaa joka päivä samaan kellon aikaan, ympärykseni on tällä hetkellä 101cm! äitiyshousuja tässä tarvittaisiin :) maanantaina hoitaja soittaa ja kertoo miten monta hedelmöittyi ja koska PAS tehdään. Jännittää kovasti, noin monta solua kun saatiin niin ovat varmaan aika huonolaatuisia.