nyt ensimmäinen IUI on sitten takana.

mentiin aamu seitsemäksi labraan, jossa mies antoi näytteensä. tilanne oli aika kiusallinen miehelle, labran odotushuone täynnä ihmisiä ja luukulla oleva hoitaja puhui aika kovaan ääneen.. lisäksi joutui näytteen antamaan inva wc:ssä, joka sijaitsi odotushuoneen vastapäätä, kaikkien näkösillä! moni ihminen kyllä tajusi mitä mies meni sinne vessaan tekemään.. luultiin että siellä olisi ihan joku huone tuota touhua varten (niinkuin oli toisella paikkakunnalla jossa simpat tutkittiin ennen hoitoja). pelkäsin, ettei näytteen antaminen onnistu tuollaisissa olosuhteissa, mutta hyvin kuulemma sujui :)

kymmeneksi sitten polille. siittiöitä oli ennen pesua 150 milj. ja pesun jälkeen 100 milj. joista 95% hyvin eteenpäin liikkuvia. tuon osalta ei sitten parempaa olisi voinut toivoa :)

itse toimenpide ei sitten sujunut niin kovin hyvin. lääkäri sanoi kohdunkaulan aukon olevan tosi ahdas ja koitti vaikka millä välineillä avustaa katetria siitä sisään. tämä oli tosi kivuliasta kun rönkittiin kunnolla hoitajan painellessa vatsaa :/ tuli ihan itku, en olisi osannut kuvitella että noin kivuliasta olisi! kipua voi verrata aukiolotutkimukseen, aukiolotutkimus vaan kesti tuplasti kauemmin. lopulta lääkäri luovutti ja ruiskutti siimahännät niin pitkälle kuin katetrin sai menemään, ei siis sinne kohtuonteloon johon tarkoitus oli.. mahtaakohan siittiötkään päästä sinne sitten??

ihmettelen kyllä ettei lääkäri ultrannut ennen inssin tekoa. en osannut sitä edes pyyttää, jälkeenpäin vain tuli mieleen.. olisi ollut kiva tietää mitä siellä näkyy.

mies taisi vähän järkyttyä tuosta.. oli ensimmäistä kertaa mukana seuraamassa kun vaimo makaa ketarat ojollaan lääkärin edessä. mutta se että verisiä välineitä pyöri siellä sun täällä. vuotokin oli aika runsasta toimenpiteen jälkeen, enää vain tiputtelua. 

eilen onnistuin sössimään pregnylin laitossakin. lasiampullia avatessa kaula katkesti vähän viistosti tehden aika moisen vekin etusormeen.. huoh. mitä vielä. toivotaan nyt että siimahännät pääsevät sinne minne kuuluukin ja kahden viikon päästä saisin testiin kaksi viivaa :)